0400 676 170 / 09 7745 770


Jätä soittopyyntö

Please leave this field empty.

Tai lähetä sähköpostia meille

Please leave this field empty.

Allmäntandvård

Allmäntandvården börjar på så vis att man först kartlägger patientens allmänna hälsa, möjliga sjukdomar, medicinering, hälsovanor samt munhålans egenvård. Om så behövs så tas det också en röntgenbild.

Först undersöks tänderna och munnens slemhinnor, bettmuskulaturens tillstånd samt granskas det att bettet är i jämnvikt.

Sedan görs det upp en vårdplan, som kan inkludera till exempel lappning av tänder, tandköttsvård, borttagning av tänder eller/och rotbehandling. Utöver det här så avgörs det hur man bäst kan hålla tänderna i så bra skick som möjligt genom att ge rådgivning gällande hemvård samt bedöms ett personligt kontrollmellanrum (ofta kring 6-18 månader).

Munhålan är en helhet som måsta skötas enligt mottot “Allt eller inget”; situationen blir inte bättre av att till exempel lappa tre av tio hål och lämna resten till nästa år, då det då kan ha uppkommit fem hål till och situationen är värre än den var vid första besöket!

FPA har minskat på tandvårdsersättningen på så vis att man nuförtiden bara kan få ersättning vartannat år. Det här har många misstolkat som att man bara behöver gå på kontroll vartannat år, men detta stämmer inte och för många kan det vara lönsamt att gå på kontroll varje år då detta oftast då blir både lättare och billigare! Vuxna har för ofta hål som gömmer sig under gamla lappningar och inflammationer som ligger och gror vid tändernas rötter, vilka i värsta fall kan ha negativa konsekvenser för allmänhälsan.

Större ingrepp är inget att vara rädd för, då vi gärna utför dessa under sedering, om patienten känner att detta är nödvändigt!

Hammaslääkärit Helsinki Hammassilta Helsinki Oikomishoito Helsinki

Älä epäröi kysyä lisää!

Yrittäjät Jäsenyritys 2016 Suomen Vahvimmat 16.07.2016

Planmeca Planscan E4D Denstist Tekscan Inman Aligner Iceland Air Nobel Biocare Logo