0400 676 170 / 09 7745 770


Jätä soittopyyntö

Please leave this field empty.

Tai lähetä sähköpostia meille

Please leave this field empty.

Estetisk tandvård

Tandblekning

Tänderna blir mörkare med åldern, och dåliga levnadsvanor lämnar tyvärr ofta märken på ens leende. Som tur går det nuförtiden att återfå den färg tänderna hade för åratal sedan ifall den synliga delen av tänderna är nästintill olappade!

Laserblekning på mottagningen

Tandblekning kan inte utföras ifall patienten lider av tandköttsinflammation. Ifall tandköttet blöder, så borde patienten först komma på puts och för att ta bort tandsten.

Vid tandblekning används väteperoxid, vars effekt stärks med hjälp av laser. Behandlingen räcker ungefär en timme.

Instruktionerna gällande efterbehandlingen bör följas för det uppnådda resultatet ska bli permanent. Många bör förbereda sig psykiskt på att man inte får dricka kaffe på många dagar efter behandling!

En rotbehandlad (“död”) tand, som blivit mörkare, går också att få till nästan samma färg som de övriga tänderna.

Hemmablekning

Tandläkaren tar ett avtryck av patientens övre- och underkäk och på basis av dessa tillverkas det sedan blekningsskenor. Blekningsskenorna kan sedan användas hemma genom att fylla dessa med blekningsmedel, varpå dessa sedan placeras i munnen. Skenorna ska sedan hållas i munnen mellan 2-10 timmar beroende på styrkan av blekningsmedlet som använts.

Laminat/porslinskronor

Genom laminat och kronor kan man få framtänderna raka och vita i sådana fall att man inte genom vanlig blekning uppnår tillräckligt goda resultat.
I de flesta fall utnyttjas följande tekniker antingen tillsammans eller enskilt, för att uppnå det resultat patienten vill ha: justering av tandköttet med hjälp av laser, justering av tänderna med hjälp av inman-aligner, samt laminat/kronor och tandblekning.

Hammaslääkärit Helsinki Hammassilta Helsinki Oikomishoito Helsinki

Älä epäröi kysyä lisää!

Yrittäjät Jäsenyritys 2016 Suomen Vahvimmat 16.07.2016

Planmeca Planscan E4D Denstist Tekscan Inman Aligner Iceland Air Nobel Biocare Logo