Suukirurgiset toimenpiteet ja iensairauksien hoito

Hammaslääkärimme tekevät kaikkia yleisiä kirurgisia toimenpiteitä: hampaan poistoja ja leikkauksellisia hampaan poistoja, viisaudenhampaan poistoja, hampaan juurenpään leikkauksia, implantin asettamisia ja kirurgisia ientoimenpiteitä.

Monissa näissä toimenpiteissä voidaan käyttää laseria, jolloin potilas toipuu nopeammin ja toipuminen on myös helpompaa.

Kirurgiset toimenpiteet tehdään yleensä tulehduksen poistamiseksi tai sen estämiseksi ja ne ovat siksi kaikista tärkeimpiä toimenpiteitä. Hoitamaton hampaan/ikenen tulehdus voi aiheuttaa huomattavaa yleisterveydellistä haittaa ja tutkimukset ovat osoittaneet hoitamattoman hampaiston olevan yksi varteenotettava tekijä mm sydäntaudeissa ja vaikeasti hoidettavassa diabeteksessä.

Suun tulehdukset eivät aina anna riittävästi oireita, jotta potilaat ymmärtäisivät miten vakavia ne voivat olla. Siksi olisi suositeltavaa, että potilaat kävisivät kerran vuodessa tarkastuksessa, paitsi jos hoitava hammaslääkäri suosittelee pitempää tarkastusväliä (ei siis Kansaneläkelaitos tai julkinen hammashoito näkemättä potilasta).