0400 676 170 / 09 7745 770


Jätä soittopyyntö

Please leave this field empty.

Tai lähetä sähköpostia meille

Please leave this field empty.

Lasten ja nuorten hammashoito

Lasten hammashoito

Maitohampaat alkavat lapsilla puhjeta 4 kk:n iässä ja kaikki maitohampaat ovat yleensä puhjenneet 2,5 ikävuoteen mennessä. On syytä totuttaa lapsi harjaamaan hampaitaan mahdollisimman varhain ja käymään ”näyttämässä hampaitaan” hammaslääkärillä, kun maitohampaat ovat kaikki puhjenneet.

Tärkeää muistaa:

  • vesi janojuomaksi
  • hammasharja käyttöön heti kun hampaita puhkeaa
  • makeaa harvoin ja silloinkin mielellään aterian yhteydessä
  • mitään lapsen suuhun menevää ei laiteta omaan suuhun

Harvat vanhemmat, jotka itse pääsivät kouluhammaslääkärille kerran vuodessa, tietävät, että lapset nykyään pääsevät kunnalliseen hammaslääkäriin 3 kertaa ennen kuin täyttävät 16 vuotta.

Nuorten hammashoito

Nuorten suurin hammasongelma karieksen lisäksi on puhkeavat viisaudenhampaat, jotka joudutaan usein poistamaan. Viisaudenhampaan poisto kannattaa tehdä nuorella iällä koska toimenpide on tällöin helpompi ja potilas paranee nopeammin.

Viisaudenhampaat puhkeavat 18-25 vuoden iässä. Monilla ei kuitenkaan ole tilaa suussa näille hampaille ja ahtaudesta ja virheasennosta johtuen niitä on vaikea puhdistaa. Tämän seurauksena viisaudenhampaat reikiintyvät tai aiheuttavat kivuliaan tulehduksen ikenen alle. Vinoon puhjennut viisaudenhammas saattaa myös hangata posken limakalvon rikki.

Hammaslääkärit Helsinki Hammassilta Helsinki Oikomishoito Helsinki

Älä epäröi kysyä lisää!

Yrittäjät Jäsenyritys 2016 Suomen Vahvimmat 16.07.2016

Planmeca Planscan E4D Denstist Tekscan Inman Aligner Iceland Air Nobel Biocare Logo