Hammashoito Helsinki

Perushammashoito lähtee liikkeelle siitä, että ensin kartoitetaan potilaan yleinen terveydentila, mahdolliset sairaudet, lääkitykset, terveystottumukset ja suun omahoito. Tarvittaessa otetaan röntgenkuvia.

Ensin tutkitaan hampaisto ja suun limakalvot sekä tarkistetaan purennan tasapaino ja purentalihasten tila. Sitten luodaan hoitosuunnitelma, johon voi kuulua esimerkiksi hampaiden paikkausta, ienhoitoa, hampaiden poistoja ja juurihoitoa tai apua hampaiden vihlontaan. Tämän lisäksi arvioidaan, miten hampaat pystytään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa antamalla kotihoidon opetusta ja arvioidaan yksilöllinen hoitoväli (joka on yleensä 6-18 kk).

 

Suu on kokonaisuus, joka täytyy hoitaa kuntoon periaatteella ”kaikki tai ei mitään”. Tilannetta ei juurikaan auta esimerkiksi se, että paikataan kymmenestä reiästä kolme ja jätetään loput seuraavalle vuodelle. Seuraavana vuonna reikiä voikin olla viisi lisää ja tilanne on entistä huonompi!

Kela on vähentänyt hammastarkastuksen korvattavuutta niin, että korvauksen saa enää joka toinen vuosi. Tämä on valitettavasti ymmärretty niin, ettei tarkastusta enää tarvitse tehdä kuin joka toinen vuosi. Suurimman osan kannattaa kuitenkin tarkastuttaa hampaansa/suu joka vuosi, silloin pääsee helpommalla (ja halvemmalla)! Aikuisilla on liian usein reikiä piilossa vanhojen paikkojen alla ja tulehduksia muhimassa hammasjuurissa, joista voi pahimmassa tapauksessa olla myös yleisterveydellistä haittaa.

Isoja hoitoja ei pidä pelätä, teemme mielellämme hoidot sedaatiossa jos potilas kokee sen tarpeelliseksi! Tarjoamme kokonaisvaltaista hammashoitoa ja ammattitaitoiset hammaslääkärit Helsingin vastaanotollamme.